Discussion:
Interface no registered Error Code 0x80040155
(too old to reply)
Wolfgang Kaml
2004-06-10 18:12:36 UTC
Permalink
Hello All,

I wanted to simply add a Clip Art to my presentation, but
as soon as I hit the 'Go' button in the Clip Art panel of
my PowerPoint 2003 installation, I receive the error
message:

Interface not registered
Error Code 0x80040155

I get the same error message as soon as I open the
Microsoft Clip Organizer.

I tried quiet a few things already: I ran a manual
registration of all the .dll files in my C:\WINNT\SYSTEM32
\WBEM directory, that did not help.
I tried to uninstall and reinstall the PowerPoint as well
as the Clip Art portion of mu Office 2003 Professional
installation, that did not help either.

In some other posts I read about problems that might occur
if Visual Studio 2003 .Net is installed on the same
machine, which is.

Any idea of how to get the Clip Art portion of my
PowerPoint 2003 install going?

Thank you for all of your help!
Wolfgang
Echo S
2004-06-11 02:53:01 UTC
Permalink
I can't find much on this error. Just

http://support.microsoft.com/search/default.aspx?InCC_hdn=false&Catalog=LCID%3D1033%26CDID%3DEN-US-KB%26PRODLISTSRC%3DON&withinResults=&QuerySource=gASr_Query&Product=msall&Queryc=Interface+not+registered&Query=Interface+not+registered&KeywordType=PHRASE&maxResults=150&Titles=false&numDays=

Sounds as if you already searched and found the info included there, though, because one of the articles listed is http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;318956, and that suggests reregistering the DLLs (which you've already done).

I see a couple of posts about this, too, on the first page of a google groups search. Unfortunately, none of those posts seem to have received responses, so it seems that nobody really knows what's up with this. http://groups.google.com/groups?hl=en&lr=&ie=UTF-8&q=Interface+not+registered+0x80040155+group%3Amicrosoft.public.*

Oh, wait. Here's one to try. Even though the system/version info may not be the same, there's a link to where to go to update your MDAC. That's worth a shot. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;Q302375&

I suspect this one will take a call to MS Product Support. You might want to try posting in the design.gallery newsgroup, though -- that is the ng which deals more with clip gallery and clip organizer, and MS people do pop in there occasionally if nobody else has any ideas for you.

If you do manage to get this resolved, I'd love to know so I can add it to the DGL info on my website, since this fix seems difficult to find out about.
--
Echo [MS PPT MVP]
http://www.echosvoice.com
presenter, PPT Live '04
Oct 10-13, San Diego http://www.powerpointlive.com
Post by Wolfgang Kaml
Hello All,
I wanted to simply add a Clip Art to my presentation, but
as soon as I hit the 'Go' button in the Clip Art panel of
my PowerPoint 2003 installation, I receive the error
Interface not registered
Error Code 0x80040155
I get the same error message as soon as I open the
Microsoft Clip Organizer.
I tried quiet a few things already: I ran a manual
registration of all the .dll files in my C:\WINNT\SYSTEM32
\WBEM directory, that did not help.
I tried to uninstall and reinstall the PowerPoint as well
as the Clip Art portion of mu Office 2003 Professional
installation, that did not help either.
In some other posts I read about problems that might occur
if Visual Studio 2003 .Net is installed on the same
machine, which is.
Any idea of how to get the Clip Art portion of my
PowerPoint 2003 install going?
Thank you for all of your help!
Wolfgang
Wolfgang Kaml
2004-06-11 05:10:31 UTC
Permalink
Echo,

Thanks to your post I got encouraged to check out all the
other related KB articles and the article #835457 worked
out great. After re-registering the OLE32.DLL everything
started working. Thanks for the hint on the first link you
sent!

Wolfgang
-----Original Message-----
I can't find much on this error. Just
http://support.microsoft.com/search/default.aspx?
InCC_hdn=false&Catalog=LCID%3D1033%26CDID%3DEN-US-KB%
26PRODLISTSRC%
3DON&withinResults=&QuerySource=gASr_Query&Product=msall&Qu
eryc=Interface+not+registered&Query=Interface+not+registere
d&KeywordType=PHRASE&maxResults=150&Titles=false&numDays=
Sounds as if you already searched and found the info
included there, though, because one of the articles listed
is http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-
us;318956, and that suggests reregistering the DLLs (which
you've already done).
I see a couple of posts about this, too, on the first
page of a google groups search. Unfortunately, none of
those posts seem to have received responses, so it seems
that nobody really knows what's up with this.
http://groups.google.com/groups?hl=en&lr=&ie=UTF-
8&q=Interface+not+registered+0x80040155+group%
3Amicrosoft.public.*
Oh, wait. Here's one to try. Even though the
system/version info may not be the same, there's a link to
where to go to update your MDAC. That's worth a shot.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-
US;Q302375&
I suspect this one will take a call to MS Product
Support. You might want to try posting in the
design.gallery newsgroup, though -- that is the ng which
deals more with clip gallery and clip organizer, and MS
people do pop in there occasionally if nobody else has any
ideas for you.
If you do manage to get this resolved, I'd love to know
so I can add it to the DGL info on my website, since this
fix seems difficult to find out about.
--
Echo [MS PPT MVP]
http://www.echosvoice.com
presenter, PPT Live '04
Oct 10-13, San Diego http://www.powerpointlive.com
Post by Wolfgang Kaml
Hello All,
I wanted to simply add a Clip Art to my presentation,
but
Post by Wolfgang Kaml
as soon as I hit the 'Go' button in the Clip Art panel
of
Post by Wolfgang Kaml
my PowerPoint 2003 installation, I receive the error
Interface not registered
Error Code 0x80040155
I get the same error message as soon as I open the
Microsoft Clip Organizer.
I tried quiet a few things already: I ran a manual
registration of all the .dll files in my
C:\WINNT\SYSTEM32
Post by Wolfgang Kaml
\WBEM directory, that did not help.
I tried to uninstall and reinstall the PowerPoint as
well
Post by Wolfgang Kaml
as the Clip Art portion of mu Office 2003 Professional
installation, that did not help either.
In some other posts I read about problems that might
occur
Post by Wolfgang Kaml
if Visual Studio 2003 .Net is installed on the same
machine, which is.
Any idea of how to get the Clip Art portion of my
PowerPoint 2003 install going?
Thank you for all of your help!
Wolfgang
.
Echo S
2004-06-11 11:54:04 UTC
Permalink
Thanks so much for posting back with that info, Wolfgang. Glad to hear you got it resolved!
--
Echo [MS PPT MVP]
http://www.echosvoice.com
presenter, PPT Live '04
Oct 10-13, San Diego http://www.powerpointlive.com
Post by Wolfgang Kaml
Echo,
Thanks to your post I got encouraged to check out all the
other related KB articles and the article #835457 worked
out great. After re-registering the OLE32.DLL everything
started working. Thanks for the hint on the first link you
sent!
Wolfgang
-----Original Message-----
I can't find much on this error. Just
http://support.microsoft.com/search/default.aspx?
InCC_hdn=false&Catalog=LCID%3D1033%26CDID%3DEN-US-KB%
26PRODLISTSRC%
3DON&withinResults=&QuerySource=gASr_Query&Product=msall&Qu
eryc=Interface+not+registered&Query=Interface+not+registere
d&KeywordType=PHRASE&maxResults=150&Titles=false&numDays=
Sounds as if you already searched and found the info
included there, though, because one of the articles listed
is http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-
us;318956, and that suggests reregistering the DLLs (which
you've already done).
I see a couple of posts about this, too, on the first
page of a google groups search. Unfortunately, none of
those posts seem to have received responses, so it seems
that nobody really knows what's up with this.
http://groups.google.com/groups?hl=en&lr=&ie=UTF-
8&q=Interface+not+registered+0x80040155+group%
3Amicrosoft.public.*
Oh, wait. Here's one to try. Even though the
system/version info may not be the same, there's a link to
where to go to update your MDAC. That's worth a shot.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-
US;Q302375&
I suspect this one will take a call to MS Product
Support. You might want to try posting in the
design.gallery newsgroup, though -- that is the ng which
deals more with clip gallery and clip organizer, and MS
people do pop in there occasionally if nobody else has any
ideas for you.
If you do manage to get this resolved, I'd love to know
so I can add it to the DGL info on my website, since this
fix seems difficult to find out about.
--
Echo [MS PPT MVP]
http://www.echosvoice.com
presenter, PPT Live '04
Oct 10-13, San Diego http://www.powerpointlive.com
Post by Wolfgang Kaml
Hello All,
I wanted to simply add a Clip Art to my presentation,
but
Post by Wolfgang Kaml
as soon as I hit the 'Go' button in the Clip Art panel
of
Post by Wolfgang Kaml
my PowerPoint 2003 installation, I receive the error
Interface not registered
Error Code 0x80040155
I get the same error message as soon as I open the
Microsoft Clip Organizer.
I tried quiet a few things already: I ran a manual
registration of all the .dll files in my
C:\WINNT\SYSTEM32
Post by Wolfgang Kaml
\WBEM directory, that did not help.
I tried to uninstall and reinstall the PowerPoint as
well
Post by Wolfgang Kaml
as the Clip Art portion of mu Office 2003 Professional
installation, that did not help either.
In some other posts I read about problems that might
occur
Post by Wolfgang Kaml
if Visual Studio 2003 .Net is installed on the same
machine, which is.
Any idea of how to get the Clip Art portion of my
PowerPoint 2003 install going?
Thank you for all of your help!
Wolfgang
.
Loading...